UBS: Европейските компании са готови да рестартират сделките си след пандемията

Ситуацията отворя някои редки възможности за инвеститорите

22:02 | 7 април 2020
Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg
Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Търговците на UBS Group заявиха, че корпоративните капиталови пазари ще се съживят скоро и че ситуацията, породена от коронавируса, отворя някои редки възможности за инвеститорите, съобщава Bloomberg.  

Европейските компании се готвят да рестартират сливанията и първичните публични предлагания по-късно тази година след отслабването на коронавирусната криза, заявиха ръководители на швейцарската банка в съвместно изявление. 

“Докато продавачите отлагат най-вече нови сделки, някои компании използват времето, за да се подготвят за търгове това лято”, заяви Нестор Паз-Галиндо, ръководител на отдела за сливания и придобивания за Европа, Близкия изток и Африка. “Сделки, които са били в ход през последните шест до девет месеца, все още се случват”, каза той. 

"Ще видим още комбинации", каза Пас-Галиндо. Според него компаниите с добри счетоводни баланси може да се опитат да се възползват от цените и да увеличат мащаба си. "Уязвимите компании са в отбранителна позиция и ще се опитат да се защитят от враждебни придобивания“, допълни още той.  

UBS заяви, че вижда апетит от страна на инвеститори за продажба на акции. Страните, които се възстановяват от вируса по-рано, като тези в Азия, вече започват да мислят как да се възползват от най-ниските цени в Европа, за да сключат сделки.