Netflix прави още една стъпка към прозрачността

Стрийминг гигантът ще показва 10-те най-популярни програми и филми на платформата си

20:24 | 25 февруари 2020
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Netflix, която беше мълчалива относно популярността на нейните шоу програми и филми, предприема нова крачка към прозрачността, съобщава Bloomberg.

Нова опция на стрийминг гиганта ще показва неговите 10 най-популярни програми и филми, като ще се актуализира ежедневно. Netflix тества подхода за около 6 месеца в Мексико и Великобритания, посочи компанията в понеделник.

“Потребителите в двете страни определиха опцията като полезна, така че сега ще я разгърнем още повече”, заяви Камерън Джонсън, който ръководи иновациите в Netflix.

Въпреки че алгоритъмът на Netflix би трябвало да улесни потребителите при избора на програма, нарастващият брой опции затруднява някои от зрителите. Потребителите често отделят твърде дълго време само за да изберат кой филм или кое шоу да гледат на платформата.

Netflix, най-голямата абонаментна слуга за стрийминг в света, разгневи телевизионната и филмова индустрия като отказа да разкрива броя на зрителите си. За разлика от традиционната телевизия Netlix не обявява подобни данни, а зрителите често се питат защо любимо шоу на платформата вече не се излъчва.

Базираната в Калифорния компания започна да разкрива повече информация през 2019 г., но само избирателно. През декември тя разкри своите 10-те най-добри програми в 33 страни, предлагайки най-обширния доклад до момента за това, което се гледа на платформата.