Ръстът на глобалните инвестиции в имоти с рекорд от 1,6 трлн. евро

По данни от доклад на консултантска компания Ню Йорк се запазва като най-голям световен градски имотен пазар

13:21 | 11 октомври 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Въпреки геополитическата нестабилност и забавянето на икономическия цикъл инвестициите на глобалния имотен пазар регистрират осезаемо увеличаване от 18% на годишна основа и завладяват нов рекорд от 1,6 трлн. евро (1,8 трлн. долара) през 2018 г. Това сочи годишният доклад Winning in Growth Cities на консултантската компания Cushman&Wakefield. Изследването му инвестиционната активност в световните бизнес имоти, като оценява градовете според успеха им в привличането на капитал, пише Investor.bg.

Ръстът на инвестициите в бизнес имоти с 18% се дължи основно на Азия, която е източник на капитал и инвестиционна дестинация, както инвестициите на континента съставляват 52% от общата активност, а азиатските купувачи са отговорни за 45% от трансграничните инвестиции.

„Не съществува недостиг на капитали, насочени към недвижими имоти в различни райони и рискови профили. Всъщност, наблюдаваме, че много инвеститори увеличават влаганите капитали в имоти и развиват стратегиите си, за да позволят разнообразно предлагане и рискова търпимост“, съобщава Карло Барел ди Сант’Албано, ръководител на отдел „Глобални капиталови пазари“ в Cushman&Wakefield.

Още по темата прочетете в Investor.bg.