Хедж фондовете продават технологични акции с мълниеносна скорост

Трейдърите влагат допълнителни пари в по-малко волатилни акции, като например потребителски стоки

18:00 | 26 февруари 2024
Обновен: 19:20 | 26 февруари 2024
Автор: Bloomberg News
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Хедж фондовете се струпаха в технологични акции в седмиците преди отчета на Nvidia Corp. Сега те осребряват залозите си и продават с най-бързите темпове от седем месеца.

Професионалните мениджъри намаляваха позициите си за четири поредни сесии миналата седмица, включително четвъртък, ден след като Nvidia публикува резултатите си, според данни от основното брокерско звено на Goldman Sachs Group Inc. Интензивността на продажбите се нарежда в 98-ия процентил за последните пет години.

Данните предполагат, че трейдърите записват печалби от своите технологични залози след шестседмична серия от покупки и влагат тези допълнителни пари в по-малко волатилни акции, като например потребителски стоки. Компаниите, които произвеждат домакински продукти, отбелязаха най-много нетни покупки за 10 седмици, според основната брокерска компания на Goldman.

В доклад търговците на Goldman също посочиха данни, които подчертаха доверието на пазара в технологичните акции. Пут-кол изкривяването, често използвано като мярка за страха на инвеститорите, се понижи и търговската активност на дребно в Nvidia беше в 99,96-ия персентил за седмицата.

Но при толкова високото настроение има причини за безпокойство. Извън еднодневния скок на Nvidia, Nasdaq 100 среща трудности, като отчете загуби три от последните четири сесии.

„Това повиши известно напрежение относно устойчивостта на инерцията оттук насам“, пише Питър Калахан, специалист по технологии, медии и телекомуникации в банката. Сега, след като всички големи технологични компании докладваха резултатите си, фокусът на следващите няколко дни ще се измести към икономическите данни и времето за намаляване на лихвените проценти, добави той.