Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

В съвременния бизнес комуникацията с клиента е много близка

Калоян Христов, Varrio Sport, Даниел Шопов, "Барин Спортс", Калина Христова, Konopi, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 23.11.2020

20:02 | 23 ноември 2020
Обновен: 13:30 | 24 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

В съвременния бизнес комуникацията с клиента е много близка. Трябва да обичаш това, което правиш, защото клиентът го усеща. Това заяви Калоян Христов, Varrio Sport - участник в кампанията "Вдъхновяващите 5", в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Калоян Христов, Varrio Sport

„Ние правим платформа, която предлага спортна екипировка, но по начин, който преди всичко дава информация на клиентите, те могат да намерят контакт с инструктор и да бъдат обезпечени от всички страни“.

Компанията предлага екипировка за почти всички спортове, като иска от пролетта да включи в асортимента и екипировка за конна езда и въздушни спортове.

„Ние сме различни с това, че ние не предлагаме обслужване, а даваме решение на клиентите си. Опитваме се да предложим пакет от информация за това, което клиентът търси“.

Компанията прави и различни акции, като такива за популяризиране на дадени спортове, както и за подпомагане на определена социална кауза.

От друга страна Даниел Шопов от "Барин Спортс" – друг участник в кампанията „Вдъхновявашите 5“, заяви, че компанията в момента има стабилен продукт, с който да започне масово производство и да достигне до клиентите си в масови числа.

Даниел Шопов, "Барин Спортс"

Това, което компанията предлага, е система за проследяване на представянето на професионални спортисти.

„Нашата цел е да помогнем на спортистите да постигнат пиковите си възможности и да ги задържат“.

Шопов заяви, че от началото на пандемията компанията е отчела завишено търсене. Най-големите успехи на „Барин Спортс“ досега са, че продуктът им дава реални резултати, заяви гостът, като даде пример с играта на футболните клубове „Славия“ и „Берое“.

От своя страна Калина Христова обясни, че компанията Konopi – още един от участниците във „Вдъхновяващите 5“, разработва опаковъчни продукти, които могат да заместват пластмасовите продукти за еднократна употреба. Материалът, от който Konopi изработва продуктите си, е лигноцелулозна биомаса от индустриален коноп, тъй като е много добра алтернатива на хартията и пластмасата.

Калина Христова, Konopi

По думите на Христова опаковките на компанията могат да бъдат използвани за индустриални цели и за храни.

Едно от предизвикателствата, с които компанията се сблъсква с момента, е това, че законът, регламентиращ отглеждането на коноп, не позволява преработката на цветната и листната меса, което отблъсква част от фермерите от отглеждането на културата, стана ясно от разговора.

Целия разговор вижте във видеото.

Инициативата „Вдъхновяващите 5“ ще отличи петте най-иновативни и вдъхновяващи стартиращи бизнесa в България. Решението на базата, на което ще бъдат определени победителите, е изцяло на зрителите и читателите на Bloomberg TV Bulgaria, а всеки който иска да подкрепи компаниите, в които вярва, може да го направи, като гласува за тях до 29 ноември включително, натискайки бутона „Харесвам“ под представянето на съответната компания на inspiring5.bloombergtv.bg.

Всички гости на предаването " Bloomberg TV Bulgaria Интервю " може да видите тук.