Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Момчил Кюркчиев: Дигиталната транформация за шест месеца напредна с поне 10 години

Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum, Bloomberg TV Bulgaria Interview, 11.09.2020

20:02 | 11 септември 2020
Автор: Магдалена Иванова

Пандемията има положителен ефект върху технологичния сектор, защото дигиталната трансформация напредна за шест месеца с поне 10 години, коментира Момчил Кюркчиев, съосновател на Leanplum, в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview с редактора Вероника Тонева.

„Дигиталната тенденция на 2020 г. е работата от вкъщи, имаме много по-голяма свързаност и много повече хора могат да се научат да използват дигиталната среда, което означава, че ще има много повече потребители за дигиталните продукти, които създават предприемачите“.

Според Момчил Кюркчиев всеки бизнес в днешно време може да се превърне в технологичен.

„Трябва да се възползваме от дигитализацията, като си представим какво е възможно сега, което не е било възможно преди“, каза още той.

„Има повече несигурност по време на криза, но има много успешни компании, стартирали през 2008 г. Да си предприемач означава да не се отказваш в трудни моменти. При стартирането на една компания се налага да се прескачат много препятствия, а кризата е само поредното предизвикателство“.

„Хората, които искат да стартират компания сега да не се отказват и да намерят правилните хора, защото парите ги има и фондовете чакат“, заяви съоснователят и изпълнителен директор на Leanplum.

Целия разговор гледайте във видеото.

Момчил Кюркчиев е лектор в Кариерния кошер Тук Там, който ще се проведе на 17 септември 2020 от 10:00 ч. в Интер Експо Център и онлайн.

Всички гости в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Interview гледайте тук.