Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Благотворителният сектор също се дигитализира в условията на пандемия

Искрен Кулев, съосновател на KindLink, Bloomberg TV Bulgaria, 13.07.20

20:04 | 13 юли 2020
Обновен: 20:08 | 13 юли 2020
Автор: Хюлия Айваз

С настъпването на коронакризата много бизнеси като цяло в света се насочиха към дигитална инфраструктура, за да могат да продължат дейността си. От друга страна, благотворителните организации също осъзнаха нуждата от дигитални решения, въпреки че преди това се дърпаха. Така връзката между двете страни бе скъсена. Такова мнение изрази Искрен Кулев, съосновател на KindLink, в интервю за Вероника Тонева в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.  

“Благотворителните организации започнаха да идват към нашата платформа KindLink и да я използват, особено предвид, че е безплатна. Даренията, които минаха през нас, се удвоиха през март, април, май и юни в сравнение с миналата година. По отношение на бизнеса, ефектът беше обратен. Бизнесите затвориха всички бюджети от март нататък, прекратиха разговорите и казаха “ще се чуем след няколко месеца”.  

Кулев добави, че преминаването към дигитални решения се наблюдава и в благотворителния сектор, така че корпоративната социална отговорност не изостава много.  

“Почти възстановихме предишните си бизнес разговори и клиенти от преди кризата. Имаше сравнително силен ефект върху нас, но успяхме да се справим предвид това, че сме дигитални и продукти като нашия се търсят”. 

Той каза също, че благотворителният базар за каузи на KindLink е пуснат от миналата година.  

“Първоначално го пуснахме към бизнесите, защото те бяха най-заинтересовани. Това им помага много по-лесно да намират възможности за своите служители да подпомагат благотворителни организации.”.  

По думите му организациите от друга страна имат възможност да публикуват от какво имат нужда, за да изпълнят своите проекти - доброволци, пари, стоки, услуги като маркетинг и т.н.  

“Скъсявайки и улеснявайки комуникацията между двете организации,  бизнесите имат директна среда, в която могат да напишат с какво техните служители искат да се занимават и директно да организират инициативата”.  

Кулев обясни, че по време на коронакризата най-често благотворителните организации са имали нужда от храни за доставки и доброволци, които да правят доставки за хора, които са в карантина. 

“Много от бизнесите ни търсеха, за да им намерим възможности за подпомагане на организации, които се занимават с Covid-19 и които са на първа линия в борбата с вируса”. 

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.