Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Добрият трейдър разбира мечия пазар

Бисер Варчев, водещ на предаването Insider; професор Красимир Петров, преподавател по икономика и финанси, Insider, 27.10.2019

20:33 | 27 октомври 2019

Основна тема на това издание на предаването е различният осцилатор – техническият индикатор Demarker (DeM), като ще ви покажа защо този индикатор е толкова успешен, каза водещият на предаването Insider Бисер Варчев. Той показа на екрана инсайдерска информация от няколко много известни хедж фонд мениджъра в Ню Йорк.

Освен това гост в предаването беше и проф. Красимир Петров, преподавател по икономика и финанси, който обясни, че могат да се трупат прилични печалби в продължение на няколко години и след това за няколко седмици те да се изпарят.

„От съществено значение е знанието и опитът“, заяви проф. Петров. По неговите думи да се разбира мечия пазар - това е истината за добрата търговия.

„Риск мениджмънтът е много важен, като в него се включва възможността да се губи по-малко, а когато се печели, да се печели по-осезаемо“.

В заключение гостът даде съвет да се заемат дългосрочни позиции, в рамките на поне 6-12-18 месеца, на базата на някакви фундаменти или очаквания.