Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Ще се превърне ли Индия в първата държава със собствена криптовалута?

Бисер Варчев, водещ на предаването Insider; Ангел Стефанов, форекс трейдър и ментор, Insider, 28.07.2019

21:00 | 28 юли 2019
Ангел Стефанов, форекс трейдър и ментор, и Бисер Варчев, водещ на предаването Insider. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ангел Стефанов, форекс трейдър и ментор, и Бисер Варчев, водещ на предаването Insider. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фундаментът при дигиталните валути започна да се влошава отново на фона на зачестилите хакерски атаки и обявяването на биткойн за нелегален от редица страни. Това каза Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.

“През последните дни Libra, дигиталната валута на Facebook, пое сериозни удари от Конгреса на САЩ, а в последствие и от президента Доналд Тръмп, който засегна в своята виртуална реторика в Twitter дигиталните активи като цяло”.

Инвеститорите продължават да остават скептично настроени и без правителството да напомня за сигурността, посочи Варчев.

“Докато в Азия дигиталното навлиза най-бързо, то и проблемите около този транзитен период зачестяват. Южна Корея – държавата, която дори на правителствена почва позволява развитието и приемането на криптовалутите, се оказва и една от най-изстрадалите от крипто измами”.

Правителството в Индия пък възнамерява да забрани изцяло криптовалутите, отбеляза водещият. Идеята е те да станат нелегални, като тези, които нарушат предложените промени, може да получат до 10 години затвор и глоба до 3,63 млн. долара, добави той.

“За сметка на това обаче, правителството в Ню Делхи предлага да се разгледа възможността за държавна криптовалута, която да е под контрола на централната банка с цел да се предостави максимална прозрачност”.

Ако Индия наистина се реши на такъв ход, то това ще е първата държава в света, която ще е създавала собствена дигитална валута, имплементирайки я в системата си, коментира водещият.

Гост в предаването Insider тази седмица беше Ангел Стефанов, форекс трейдър и ментор, който коментира стратегията, управлението и характера като опорни точки за трейдъра, необходими за успех във всяка една област.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.