Смарт час

Понеделник от 20 часа
Водещ: Живка Попатанасова

Учениците изпитват все по-голяма необходимост от смисъла на знанието

Ангел Георгиев, Виктор Балабанов, Иван Йонков, Знам.бе, Смарт час, 16.12.2019

20:30 | 16 декември 2019
Ангел Георгиев, Виктор Балабанов, Иван Йонков, Знам.бе. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ангел Георгиев, Виктор Балабанов, Иван Йонков, Знам.бе. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Учениците изпитват все по-голяма необходимост от смисъла на знанието. Те искат да научат нещо ново, което разбират защо им трябва. До този извод достигнаха Ангел Георгиев, Виктор Балабанов, Иван Йонков, Знам.бе, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

Идеята на "Знам.бе" е стартирала в началото на тази година и е насочена към повишаване грамотността на повечето деца в България.

В рамките на образователно турне във всички областни градове на страната успяхме да видим деца от различни училища, където нивото на интереси и разбиране бяха различни, уточни Ангел Георгиев.

"Обвързахме отделните предмети с професиите на бъдещето. Турнето се основава на това да популяризираме платформата - тест със сериозни методология, измерваща интереси, нагласи и моментни прояви на талант у детето, като в накрая се оформя обобщаваща професия. Въпросите ни са ситуативни", разкри Виктор Балабанов.

Ангел Георгиев отбеляза, че за самите въпроси са стъпили на две рамки, като първата е психологическа - big five, включваща големите пет черти от характера на всеки един човек.

"Целта на платформата е да увеличим общата грамотност на населението у нас, като се създават достъпни и актуални за съвременното дете инструменти за учене в помощ и на учителя, и на детето", подчерта Виктор Балабанов.