Сенатът гласува инфраструктурен пакет за 550 млрд долара

Анабел Друлърс, Bloomberg News

15:07 | 29 юли 2021
Преводач: Антон Груев

Сенатът гласува широкообхватен инфраструктурен пакет. Президентът Джо Байдън и група сенатори постигнаха споразумение по план за $550 милиарда долара, но не е ясно дали той ще бъде подкрепен от достатъчен брой сенатори, за да бъде окончателно приет. Сделката подготвя почвата за разговори по много по-амбициозния план на Байдън на стойност $3,5 милиарда долара. Той включва разходи за детски грижи, данъчни облекчения и здравеопазване. 

Китай определи като следващия си посланик в Съединените щати свой дипломат с дългогодишен опит, който е известен с противопоставянето на критики от запада. Цин Ган, който до скоро беше заместник външен министър пристигна в САЩ в сряда на фона на обтегнати отношения между двете най-големи икономики по въпроси свързани с търговия, технологии и човешки права. 

Disney отново ще изисква носенето на маски в своите тематични паркове във Флорида и Калифорния заради повторния скок на броя заразени с новия вариант Делта. Тази седмица Центърът за контрол и превенция на заболяванията промени насоките и вече съветва дори ваксинирани хора да     носят маски на закрито при определени условия. 

Google, Twitter и Lyft (Лифт) са сред компаниите, които се обявиха против плановете за връщане на служители в офисите.