Волатилна сесия в Азия завърши с лек спад в цената на акциите

Коментар на Джулиет Сали, Bloomberg News

11:00 | 8 юни 2021
Обновен: 15:01 | 8 юни 2021
Автор: Антон Груев
Волатилна сесия в Азия завърши с лек спад в цената на акциите

Днес азиатските акции завършиха деня с лек спад, като MSCI Asia Pacific се търгуваше в много тесен диапазон за 5-ти ден по ред. Китайският CSI 300 изостана и загуби около 1% след като акциите на компании за алкохол и суровини поевтиняха. На борсата в Хонконг, книжата на Alibaba и Meituan поевтиняха и оказаха най-голямо влияние върху регионалния индекс.
Японските акции в сектора на здравеопазването поскъпнаха, като тези на Eisa добавиха 19% в Токио въпреки че търговията с тях беше спряна цял ден заради прекалено многото запитвания за сделки. Jefferies препоръчва покупка на книжата на японският партньор на Biogen, след като Американската агенция по храните и лекарствата одобри нейно лекарство срещу Алцхаймер и се очаква се очаква това да се отрази добре на акциите ѝ.

Nikkei 225 затвори със спад от 0,2% в Токио, а данните показаха, че икономиката се е свила с по-малко от очакваното през 1-вото тримесечие и е загубила 3,9% на годишна база. Акциите на азиатски компании търгуващи с мед поевтиняха поради несигурност в двете най-големи производителки на петрол Чили и Перу.