Какво е участието на Lockheed Martin в програмата на NASA Артемис

Лиза Калахан, вицепрезидент на комерсиалното цивилно пространство в Lockheed Martin

16:30 | 3 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Програмата Artemis ще върне хората на Луната. Разликата от мисиите "Аполо" е, че ще останем. Искаме да имаме присъствие на Луната и да можем да я ползваме за начална точка за полети по-надалеч в Слънчевата ни система. Това би разширило научните ни познания за тази система, което би ни помогнало да разберем какво се случва на Земята.

Миналата седмица обявихме партньорството си с General Motors за построяването на платформа за мобилност за NASA и други агенции, които искат да изследват лунната повърхност.

Много сме развълнувани от партньорството ни с General Motors. Най-доброто от две различни индустрии се обединява. Подобни партньорства ще зачестят в бъдеще.

Ако искаме да имаме постоянно присъствие на Луната или други планети като Марс, то са нужни и други индустрии, освен космическите.

Затова смятам, че уникалното в това партньорство е в това как обединява над 50 години опит на Lockheed Martin в строенето на апарати за изследване на космоса, които са достигали всяка планета в слънчевата ни система, с опита, с иновативността и технологиите, в които General Motors инвестира.

Батерии и автономност.

Обединяваме най-доброто от тези две компании в проект, който ще подпомогне както NASA и програмата Artemis, така и други в индустрията.