Световният икономически форум отменя среща в Сингапур поради несигурността от Ковид-19

Саймън Кенеди, Bloomberg

18:38 | 18 май 2021
Преводач: Петя Кушева

Световният икономически форум отмени пренасрочената си годишна среща за август в Сингапур, позовавайки се на „трагични обстоятелства, разгръщащи се в различни географски точки“, свързани с пандемията от Covid-19.

Форумът трябваше да предостави някаква сигурност за такова голямо събитие. Вече ограничиха мащаба му от обичайния, когато се правеше в швейцарските Алпи.

Без съмнение трябваше да подпишат договори с хотели и да планират как да съберат бизнес лидери, финансови лидери, журналисти и академици в Сингапур. Така че това ми подсказва, че всъщност просто изпреварват съмненията, които биха имали в следващите няколко месеца за това колко вероятно е да се проведе.

Световният икономически форум беше много ентусиазиран.  Направиха нещо през януари чрез Zoom. Zoom Давос, ако щете. Много искаха да бъдат разглеждани като един вид форум за тези събития, които виждате всеки година. Много искаха да бъдат един от първите, които да започнат този тип конференции. И това им дойде прекалено бързо.

Те бяха категорични през цялото време, че никой не иска да излага здравето си на риск. И със сигурност ако трябваше през следващите няколко месеца да разговарят с изпълнителни директори на банки и ръководители на бизнеса и да се опитват да ги накарат да отидат в Сингапур би било трудно, докато вирусът се развихря отново там.

Знам, че работеха по доста голям план за балон от делегати в рамките на хотелски комплекс. Но това пак би било сложно и колкото по-дълго трябва да работят за това, по-трудно би било да убедят хората да отидат.