Флотът на Ryanair е готов да се върне в небето

Анмари Хордън, Манъс Крани Bloomberg

14:29 | 17 май 2021
Обновен: 14:31 | 17 май 2021
Преводач: Антон Груев

Самолетните двигатели по пистите отново бяха запалени, а една от компаниите, които очакват отварянето на икономиката е Ryanair. Анмари ще ни каже повече за резултатите на компанията, а опасенията от новия индийски щам обхващат Обединеното кралство.

Ryanair губи 815 милиона евро, а насоките бяха за загуба между 800 и 850 млн. евро. Компанията значително сви броя на полетите си през първото тримесечие, но броя резервации от април насам показва, че възстановяването ще започне. Анмари, тук всичко опира до оптимизма.

От авиокомпанията се надяват на значително възстановяване на пътуванията. Флотът на Ryanair е готов да се върне в небето.

Едно от заглавията на деня е, че компанията не може да даде достатъчно точни насоки за следващата година. Вероятно това е логично, като имаме предвид ограниченията в Европа и Обединеното кралство и ще бъде интересно да чуем какво ще каже по темата.

Това е по отношение на данните. Тук виждаме и ръста на китайския CSI 300 от 1,7%, което показва, че инвеститорите пренебрегнаха по-ниските от очакваното резултати от продажбите на дребно и индустриалното производство в страната. MSCI Asia Pacific обаче се понижава заедно с фючърсите по американските акции, които пък завършиха петъчната сесия нагоре.

Доходността по 10-годишните американски облигации е 1,65%, в сряда ще видим и протоколите от последното заседание на Фед. А британската лира е на нива около 1.40 за долар.

Днес икономиката на Великобритания отново отваря, но както и ти каза съществуват опасения свързани с новия индийски щам.