Qantas очаква международните полети от октомври

Алън Джойс, директор на Qantas Group

11:00 | 25 февруари 2021
Обновен: 12:45 | 25 февруари 2021
Автор: Силвия Грозева

Оптимисти сме в различни посоки.

Първо за вътрешните полети, където Qantas има много голям пазар, уникален в индустрията. Забелязваме напредък във финансовата година.

През първото тримесечие летяхме само по 20% от вътрешните полети.

През второто тримесечие увеличихме на 40%. Сега сме в третото тримесечие и на 60% и очакваме да се възстановим на 100% по вътрешните полети в последното тримесечие.

С ваксините в Австралия и отпадане на ограниченията можем да стигнем до 100% възстановяване по-бързо.

При международните полети с приключване на ваксинирането на възрастните хора до края на октомври, би трябвало да имаме стаден имунитет в Австралия.

Трябва да изберем дата. Правителството трябва да реши кога ще стане това.

В миналото са говорили за това – или да има изискване за ваксиниране при влизане и излизане от страната, или карантина в хотел, което обаче силно потиска търсенето.

Приемаме, че ще се даде някаква сигурност на хората, за да могат да започнат да планират кога ще се подновят международните полети – дали това ще бъде краят на октомври.

Говорим само за 40% от международния капацитет извън Нова Зеландия за финансовата година 2022.

Там сме отново в изходна позиция, при консервативен сценарий. При оптимистичния можем да ускорим подготовката или да я забавим, според случая.

Но трябва да дадем яснота на хората, които са в частична безработица, за да използват и други възможности, докато границите са затворени.