Големите играчи ще помислят как да използват атаката от групите в Reddit

Кери Крейг, стратег „Глобални пазари“ в JPMorgan Asset Management

22:30 | 2 февруари 2021
Автор: Мария Попова

Мисля, че донякъде истината за случилото се излезе наяве и някои големи институционални играчи ще се адаптират и ще помислят как могат да използват тази информация в собствените си портфейли.

Ключовото послание тук е, че реакцията на пазарите беше доста техническа, в смисъл, че късите позиции бяха „изстискани“.

Това трябва да се разглежда на фона на подобряващата се фундаментална прогноза за икономиката и печалбите.

Ще видим инвеститорите отново да се фокусират над фундаментите и ако не друго, то разгледайте тази слабост като възможност за покупки на пазара в една година, която ще бъде много добра за акциите.

 

Един от рисковете за тази година е, че тя започна с високи оценки в много от различните класове акции.

Не очакваме повишаването или преоценката на акциите да донесе толкова добро представяне както миналата година.

Всичко се свежда до постигане на печалбите. Това се забелязва навсякъде в САЩ. Видяхме отчетите на компаниите отговорни за около 50% от пазарната капитализация и 80% от тях отчитат по-добри приходи и печалби от очакваното, макар цифрите да не са така впечатляващи както миналата година. И все пак в Австралия има непрекъснато увеличаване на преразгледаните печалби.

Ние имаме големи очаквания за представянето на австралийския пазар тази година. Всичко това се дължи на излизането от периода на рецесия. Предстои година на възстановяването, а това е добре за корпоративните прогнози.