Биткойн на ничия земя

Скот Бауър, изпълнителен директор на Prosper Trading Academy

20:56 | 3 декември 2020
Обновен: 13:01 | 4 декември 2020
Автор: Петя Кушева

Затруднението при биткойна сега е самото навлизане в позицията. Наблюдаваше се голямо отхвърляне два пъти, спад от най-високите нива на крипто-валутата, каквито не бе достигала от 2017 г., но тук се стабилизира.

Според Скот Бауър от техническа гледна точка, биткойнът е „на ничия земя“. Той очаква валутата да падне обратно до ниво 15 - 15 500.  Това би било добро ниво за влизане на пазара, но е различно от нивото 20 хиляди преди 3 години. 

Защо златото върви в една посока, а биткойнът в друга?  Златото се търгуваше най-дълго като рисково убежище заради вируса, особено през последните девет месеца. И сега, когато рискът наистина намалява и има известен оптимизъм поради потенциално отваряне, златото поема основната тежест.

Всъщност има рекорден брой изходящи потоци от златни борсово-търгувани фондове през последните няколко месеца. Дали хората продават злато, за да купуват биткойн, не се знае, но сега с приемането на биткойн, криптовалутата може да стане част от традиционната валута. Вижда се при PayPal и Square.

Според Бауър, налице е широко приемане на  биткойн, но не може да се сравнява златото с биткойн по това,  което всъщност представляват .