Dassault: Търсенето на бизнес джетове продължава и след ковид

Карлос Брана, изпълнителен вицепрезидент Dassault, граждански самолети

21:00 | 21 февруари 2024
Преводач: Силвия Грозева

Воденият от пандемията бум леко отслабна. В същото време авиокомпаниите имат ограничена възможност. Как това се вписва в уравнението на търсенето за бизнес джетовете на Dassault?

Търсенето расте след ковид. Причината е защото транспортът спря и авиокомпаниите бяха приземени. Разбира се, тогава хората трябваше да използват единствените самолети, които не бяха приземени, това бяха бизнес джетовете.

Бизнес авиацията бе в подем. Въпросът е, че като започнете да я използвате, вие се пристрастявате. Забелязахме, че след пандемията търсенето продължи. Защото хората разбраха, че спестяването на време е най-важното за бизнеса им.

Особено в тази част на света, където икономиките растат, разбрахме, че се отваря голям растящ пазар за нас. Затова докарахме в Сингапур новия си модел, Falcon 6X, който в момента е тук. Той ще обиколи целия регион, от Австралия до Хонконг и всички страни наоколо.

Да, но в Европа и САЩ са основните ви продажби. Но ръстът в Азия е малко по-слаб в сравнение с другите ви пазари. Клиентите в тази част от света по-чувствителни ли са към икономическата несигурност? Забелязвате ли това да се променя?

Всеки е чувствителен към икономическа несигурност. Всъщност, когато инвестирате в бизнес джет, трябва да имате някаква предвидимост за бизнеса си.

От друга страна е вярно и че с ръста на БВП, видимостта, която имате за бизнеса си, би трябвало да се подобри. В този момент хората са готови да инвестират.

Това се случва в САЩ, Европа и навсякъде по света.

Веднага щом се почувствате уверен в бизнеса си, вие започвате да мислите за инвестиция в бизнес авиация.