Deutsche Bank затяга правилата на хоум офиса

Том Меткалф, Bloomberg

11:57 | 19 февруари 2024
Преводач: Силвия Грозева

Deutsche Bank затяга правилата си за работа от вкъщи. Тя се присъединява към растящия брой инвестиционни банки, които изискват служителите да идват по-често в офиса. Според бележка, която Bloomberg видя, управляващите директори ще трябва да идват п офиса по 4 дни в седмицата, а другите – поне 3 дни седмично. Сигурно най-важното в новите правила е, че петък и понеделник не можеш работиш дистанционно.

Наистина интересна бележка на Deutsche Bank. Те се присъединяват към много от фирмите на Уолстрийт, като Goldman и JPMorgan. При това, ако поискате да работите от вкъщи в петък, ще поискат да дойдете в офиса в понеделник. Така спират четирите дни дистанционна работа.

Много интересно. При това го въвежда Deutsche Bank, а повечето германски банки бяха доста щедри при работата от вкъщи. Това показва, че на Уолстрийт и при големите банки наближава края на работата от вкъщи, както беше в последните няколко години.

Всички се питат дали това няма да означава, че няма да успеете да привлечете топ таланти. Има ли връзка?

Интересно е. При висшите финансови постове се приема, че трябва да си в офиса. Така мислят шефовете. Но от гледна точка на служителите, те ще отидат там, където им предложат много повече гъвкавост.

Това се превръща в много, много важен фактор. Дори мога да кажа, че е наравно със заплатата.