Китай може да регистрира по 25000 смъртни случая на ден през януари

Дани Бъргър, Bloomberg

11:00 | 30 декември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Китай може да има по 25 хиляди смъртни случая от ковид на ден през януари, по време на предстоящите празници за Лунната нова година. Това показва проучване на Airginity. Вероятно пикът на смъртността ще бъде около 23 януари, в средата на празниците, които за пръв път ще са без ограничения от 3г. след като Пекин реши ефективно да сложи край на политиката на нулен ковид.

Тази година Сам Банкман-Фрийд е имал поне 4 срещи с висши представители на Белия дом в опит да повлияе на крипто политиката преди колапса на FTX. Представители на Белия дом казаха, че последната среща на Банкман-Фрийд и един от старши съветниците на президента Байдън е била на 8 септември. Сега Банкман-Фрийд е изправен пред криминални обвинения заради ролята си за срива на крипто империята си.

Британската модна дизайнерка и природозащитник Вивиен Уестууд почина на 81-годишна възраст. С радикалния си подход към ърбан стила, тя бе важна фигура в пънка от 70-те. Уестууд направи дълга кариера в модата със серия триумфи на подиума и музейни изложби.