Криптовалутите: Дивият Запад или нови хоризонти

Перспективите за крипто според лидери от водещи компании

10:00 | 19 ноември 2022
Преводач: Петя Кушева

Антъни Скарамучи, основател и управляващ партньор, SkyBridge Capital: Криптоиндустрията е разбита на парчета тази година.

Ан Ричардс, директор на Fidelity International: Намирането на правилната употреба на инфраструктурата продължава и това все още има огромен потенциал.

Бил Унтърс, директор на Standard Chartered: Няма да спре. В света има апетит за не-фиатна валута. Тя няма да завладее света, според мен, но има своята роля. Институционалните инвеститори вече са там и ще бъдат там и занапред.

Кен Грифин, основател и директор, Citadel: Увереността, обаче, на едно поколение във финансовите пазари също е разклатена. Това е наистина ужасно, защото от 20-годишните до 40-годишните много харесват крипто. Те трябва да спестяват за своите пенсии. И ако не вярват или не се доверяват на финансовите пазари, това е огромен проблем.

Хазем Бен-Гасем, съдиректор, Investcorp: Но мисля, че това е много важна част от бъдещето. Всички помним краха на дотком през 2000 г., но помним и Черния понеделник през 20-те години. Всички тези нови хиперсектори, когато се появяват, създават някаква свръхвъзбуда, а  след това има корекция и после се учим от нея.

Бил Унтърс, директор на Standard Chartered: Прекалено рисковано е да седиш с група каубои, които са успели да се взривят.

Антъни Скарамучи, основател и управляващ партньор, SkyBridge Capital: Крипто индустрията научи защо имаме банково регулиране. Защото имаше Дивия Запад през 20те години на двайсети век. Поредният инцидент със S&L кризата. Да, нуждаем се от регулиране. За съжаление, имаме първични инстинкти, много алчни хора. Можете да създадете нещо без правилните предпазни механизми и да предизвикате много щети, което се случва точно сега.