Coinbase на проверка от SEC заради крипто листвания

Джо Матио, Bloomberg

19:20 | 26 юли 2022
Преводач: Мария Попова

Bloomberg научи, че Coinbase е застрашена от разследване заради листване на криптовалути. Това става след като все по-силно се чуват гласовете на регулаторите за надзор над криптоиндустрията. Кореспондентът на Bloomberg във Вашингтон, Джо Матио с повече подробности. Явно става дума за регулаторно разследване на криптовалути, но все още няма такива съществени регулации.

Такива се подготвят, но между другото Coinbase твърдят, че не са направили нищо незаконно. Те са сигурни, че техният процес на одит, който те казват че е одобрен от комисията за ценни книжа, е предназначен да не допуска ценни книжа до платформата им. Но три източника заявиха пред Bloomberg, че комисията разследва компанията и анализира растящия брой търгувани токени още от създаването на  Coinbase.

За хората, които не търгуват с крипто и не са гледали вашето предаване с Мат Милър,  ще кажа, че  Coinbase се търгува много повече от биткойн. Над 150 различни токена се търгуват при тях. Те са поискали от комисията разяснения по правилата, но макар да твърдят, че не са извършили нарушение, ако се установи, че са търгували с ценни книжа, компанията ще трябва да се регистрира в комисията като борса.