Последиците от Celsius според Blockchain Capital, част 2

Кинжал Шах, партньор, Blockchain Capital

18:30 | 14 юни 2022
Преводач: Силвия Грозева

Четем, че данните за инфлацията, вероятно ще накарат Фед да обмисли 75 базисни пункта повишение в края на седмицата. Инфлацията обаче няма скоро да се махне. Вие променяте ли си стратегията във вашата фирма и ако е така – как? При това влошаване на пазарните условия.

В Blockchain Capital сме фокусирани дългосрочно върху дигиталните активи и блокчейн технологията.

Затова продължаваме да следваме принципите си. Съветваме основателите си да са готови за бъдещия пазар. Определено макро условията са без прецедент. Крипто не е преживявало подобна ситуация на спад в макроикономическите условия.

Затова напредваме с лека тревога, но определено се вълнуваме от бъдещето и продължаваме да мислим дългосрочно.

Мислите ли тогава, че в новата макроикономическа среда биткойн може да промени смисъла си според действията на централните банки по света? При продължаваща висока инфлация, но и понижение на биткойн?

След като биткойн става вече все по-популярен на финансовите пазари като цяло, към него се забелязва приток на инвеститори, които са по-разнообразни отпреди.

Така че продължаваме да откриваме известно взаимодействие между технологичния сектор като цяло и биткойн. Но все пак смятам, че инфлацията като основание за съхранение на стойност ще се отрази в пълна сила в този сегмент.