Байдън ще представи план за обединение на нацията

Джо Байдън, президент на САЩ

14:38 | 3 декември 2021
Преводач: Мария Попова

Планът, който ще обявя днес не е нов удар в битката срещу Covid-19, а е план, който смятам, че ще ни обедини. Знам колко разединяваща е ролята на  Covid-19 в страната ни, той се превърна в политически въпрос, което е много тъжно да се каже. Не би трябвало да е така, но така стана.

Сега, зимата наближава и сме изправени пред предизвикателствата на този нов вариант и, надявам се, това е моментът да оставим разединението в миналото. Сега е моментът, в който можем да направим онова, което не успяхме да направим в достатъчна степен през цялата тази пандемия – да помогнем всички да се съберат, да обединим нацията в името на общата цел да се преборим с вируса, да се защитим един друг, да предпазим икономическото си възстановяване и да мислим за това буквално като патриотична отговорност, а не като за отказ от основни човешки права.


Планът, който ще обявя днес е план препоръчан от нашите учени и екипи за борба с  Covid-19. И макар съществуващите федерални изисквания за ваксинация се преразглеждат от съдилищата, този план не разширява техния обхват. Надявам се всички американци да се обединят около този план, който по мое скромно мнение, би трябвало да получи подкрепа и от двете партии. Той трябва да ни обедини, а не да продължи разделението.