Давос: Спенсър от NEX Group за Мей, Тръмп, протекционизма

Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group

15:04 | 24 януари 2018
Автор: Иван Николов
Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group по време на интервю от Давос, Швейцария. 24 януари 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg
Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group по време на интервю от Давос, Швейцария. 24 януари 2018. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей ще успее да договори Brexit, смята Майкъл Спенсър, гл. изп. директор NEX Group. В интервюто си от Световния икономически форум в Давос 2018 Спенсър каза, че правителството на Великобритания се справя добре.

"Преговори като тези за Brexit са винаги много сложни. Това е много, много голям проблем за Великобритания и за Европа. Преговори като тези никога не приключват бързо. Всичко може да стане в последния момент".

"Постигането на сделка за производството е сравнително лесна, най-малкото защото Великобритания е много голям нетен вносител, а Европа генерира голям излишък от Великобритания. По-сложно ще бъде в услугите, особено във финансовите услуги, макар че Макрон каза нещо миналата седмица като посети Великобритания, което може би показва, че май няма да е толкова трудно, колкото някои от нас се притесняват."

Чуйте целия коментар във видеото - за стойността на Терема Мей като акция, разделението на консервативната партия и има ли шанс Майкъл Корбин да оглави следващо правителство в Лондон.