Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Как ще се оптимизира дейността на транспортния сектор

Борис Попов, основател на Truckpoint, Бизнес среща, 03.04.2019

21:30 | 3 април 2019
Борис Попов, основател на Truckpoin. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Борис Попов, основател на Truckpoin. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Truckpoint е една утопична организация, създадена с идеята да помага на транспортните компании и водачите. Предлагаме малко по-добър мониторинг на техните разходи и съвети за опмитимизирането на част от тях. Това коментира Борис Попов, основател на Truckpoint, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"От Truckpoint съдействаме на компаниите с малко по-добър мениджмънт къде могат да зареждат с по-правилните точки така, че да не губят излишни километри в придвижване. Подпомагаме осъществяване на комуникация с толоператорите навреме.Важно е да има проактивност в работата им с нас. Опитваме се максимално бързо да придвижваме промените, за да се избегнат евентуални проблеми с глоби или от друго естество".

Пакет "Мобилност" е една изключителна интересна тема, посочи гостът. "Със сигурност ще има малко повече тежест за транспортните компании, тъй като мерките към настоящия момент поне според нашите виждания като организация са рестриктивни спрямо източните превозвачи, може би са по-благоприятни за западните. Със сигурност административното бреме при тях ще се увеличи, но нашата компания ще се опита да го минимизира. По-големият проблем е прибирането на флотата и водача в собствената му държава, което поставя целия бранш в деликатна ситуация. Водачът на превозното средство за нас винаги е бил изконната страна. Ние напълно разбираме колко е трудно да пътуват в различни държави, спазвайки различни процедури", допълни той.

"Решихме да започнем с малко по-различни консултации относно превозвачи, с които работим. Превозвачите биха били доста добър лост към взимането на правилни решения. Водачите трябва да живеят и пътуват на Запад в по-голямата част от живота си. Чрез съоръжения искаме да направим живота им по-лек. Базово това е един обезопасен паркинг. Искаме да увеличим възможността за комуникация между въпросните съоръжения и офисите на транспортните компании. Те могат да предлагат възможност на водача да преспи на малко по-комфортно място, да получи добра храна".

Смятаме да не правим големи инвестиции в земята и изграждане на въпросните съоръжения, а да оптимизираме съществуващите вече такива и да търсим партньорство с евентуални такива собственици, отбеляза основателят на Truckpoint. "В старта си искаме да направим тестов проект в Испания, Франция, Белгия, Германия. Имаме идея за проект, чрез който да изградим малко по-добро познание за това какво очакват гостите, в случая водачите", добави той.