Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Визионерският поглед ражда идеи, а те се превръщат в ценност, кауза или бизнес

Георги Малчев, Xplora.bg, интервюира Ваня Ананиева, собственик на езикови училища „Интелект“, Бизнес среща, 08.11.2018

21:30 | 8 ноември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Визионерският поглед ражда нови идеи, а те се превръщат в ценност, кауза или бизнес, заяви Ваня Ананиева, собственик на езикови училища „Интелект“, в предаването "Бизнес среща".

По повод 3-ия рожден ден на единствената бизнес телевизията в България – Bloomberg TV Bulgaria, вместо Таня Кръстева в ролята на водещ ще влязат четирима предприемачи и мениджъри, а днешният водещ бе Георги Малчев от Xplora.bg.

"Винаги подхождам с доверие, за да се изгради истински бизнес. Управлявам езикова училища и агенция за преводи. Кредитът на доверие е необходим, но понякога трябва да откажеш. Визионерският поглед обичайно ражда нови идеи, а те се превръщат в бизнес или ценност, кауза".

Личностното развитие в посока интелект, тяло, креативност е важно, смята Ваня Ананиева."Ходя на курсове по рисуване, където създаваш нещата по свой начин. Започнах и курс по италиански език. Четенeто също е изключително значимо, споделя още тя.

За да предизвикаш интереса на учащите се, трябва да ги поставиш в състояние на дискомфорт, категорична е Ваня Ананиева. "Чрез интеракцията се получават добри експерименти. На различни събития обичам да осъществявам няколко от тях, както и да презентирам нови. Предизвикателствата към аудиторията стимулират мозъчната дейност и личното отношение към самите предизвикателствата", посочва тя.

"Езикови училища „Интелект“ на коледното си парти преди три години прие по-различен формат. Децата създадоха подаръци за други деца. Рисувахме, направихме играчки, продадохме ги на корпоративни клиенти и приятели и парите изпратихме в два дома за сираци в Берковица. Когато даряваш, променяш живота на хората и възприятието им за света. Тази година проведохме национално състезание по чужди езици, по английски и немски, в Банско. Имаме идеи и за академия за учители и директори с цел да обсъдим иновативни практики. Любовта към знанието е искрата".
 

Повече по темата гледайте във видео материала.