Натоварената хардуерна седмица от Apple, Google и Samsung и какво може да очакваме от тях?

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт", 18.10.2021 г.

12:30 | 18 октомври 2021
Обновен: 12:53 | 18 октомври 2021
Автор: Михаил Митев

За хардуерните гиганти Apple, Google и Samsung тази седмица предстоят три големи събития в три поредни дни. Apple започва този маратон по-късно днес, в 20ч. българско време. Според експертите можем да очакваме, наред с други неща, напълно обновен MacBook Pro със суперчип. Във вторник Google ще представи новите си смартфони. А онова, което ще бъде разкрито на събитието на Samsung в сряда, засега все още е тайна. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването „Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Измина малко повече от месец от последното събитие на компанията, на което се представи нови iPhone, Apple Watch и iPad. Очаква се нов MacBook Pro в 13 и 16-инчови версии, както и нов Mac Mini и 27-инчов iMac, както и новата версия на операционната система macOS Monterey.

Google вече обяви плана си да представи своя вътрешнофирмен чип Tensor, ставайки поредната компания, която замества чиповете на Qualcomm със свой хардуер. Той ще се използва за захранване на новия Pixel 6 и Pixel 6  Pro. Телефоните ще предлагат радикален редизайн на линия, която се затруднява да остане на повърхността във войните за смартфони.

Гостът споделя, че събитието на Samsung в сряда е с най-голямата въпросителна. Новите сгъваеми телефони бяха обявени в средата на август и не се очаква друго устройство Galaxy S, затова разумно предположение изглежда нов компютър или таблет.

 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.