Аpple oтново отчете невероятно силни тримесечни данни

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 29.04.2021

12:04 | 29 април 2021
Обновен: 12:19 | 29 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Apple и Facebook попаднаха в заглавните страници на медиите в сряда с невероятно силни тримесечни данни. Tова заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Apple сигнализира, че историческият ръст на продажбите, който бе постигнала по време на пандемията, ще продължи, като по този начин адресира и ключова загриженост на инвеститорите, докато компанията отчете печалба, която се удвои до рекордно висока стойност за първите три месеца на годината".

Бойчо Попов посочи, че новите, по-скъпи модели на iPhone 12 са били хит сред клиентите, а приходите от компютрите Mac и iPad също са нараснали през тримесечието при силно търсене от служители и студенти, които работят у дома.

"Фискалните резултати на Apple за второто тримесечие поставят нови върхове в това, което може да бъде рекордна година за печалбата и приходите. Анализаторите прогнозират, че печалбата за цялата година ще надхвърли 70 млрд. долара, с почти една трета повече от миналата година".

"Компанията от Купертино, Калифорния, отчете печалба от 23,6 млрд. долара през последното тримесечие", коментира главният редактор на Investor.bg, добавяйки, че приходите са нараснали с 54% до 89,6 млрд. долара, далеч надхвърляйки очакванията на Wall Street за приходи от 77,3 млрд. долара.

От технологичния коментар стана ясно, че компанията също така е обявила 7% увеличение на своя дивидент до 22 цента на акция, a бордът е разрешил увеличение от 90 млрд. долара за съществуващата програма за обратно изкупуване на акции.

Целия разговор може да видите във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да видите на investor.bg