SpaceX търси мениджър за космодрума си в Тексас

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 11.08.2020

11:07 | 11 август 2020
Обновен: 11:57 | 11 август 2020
Автор: Николета Рилска

SpaceX има големи планове за своето подразделение в Бока Чика, Тексас - където в момента изгражда и тества Starship. С нова обява за работа компанията търси „Мениджър за развитие на курорти“, който да бъде базиран в Браунсвил, най-близкия съседен град до малкия район Бока Чика. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова

“С обявата се търси мениджър, който “да управлява развитието на първия курорт на SpaceX от началото до завършването му, с крайна цел да превърне Бока Чика в „Космопорт на 21 век“, посочи Попов. 

Той отбеляза, че задачата на мениджъра ще включва наблюдение на целия процес на проектиране и строителство, както и получаване на всички необходими разрешителни за дейността и регулаторни одобрения до завършване на окончателното изграждане на съоръжението.

“По-рано SpaceX предостави някои дизайнерски концепции за това как могат да изглеждат идеалните му космодруми, а изпълнителният директор Илон Мъск сподели намерението си да изгради плаващи космодруми както за междузвездното, така и за пътуването на Земята от точка до точка”, припомни Попов. 

“SpaceX вероятно ще се стреми да създаде преживяване от типа “от край до край”  извън космическия полет, може би в по-голяма степен с това, което Virgin Galactic изгражда при поделението си Spaceport America в Ню Мексико”. 

“Virgin поставя голям акцент върху клиентското преживяване, което предоставя на своите туристи, както по отношение на кабината на пътническите космически превозни средства, така и на удобствата, налични на земята на мястото на изстрелване”, обясни главният редактор.

Вижте целия коментар във видео материала.

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg.