Tesla отчита печалба за четвърто поредно тримесечие

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 23.07.2020

11:30 | 23 юли 2020
Обновен: 13:01 | 23 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

За първи път в своята 17-годишна история американският пионер в сферата на електрическите автомобили Tesla Inc. отчете четвърто поред печелившо тримесечие. Това е основен момент, който със сигурност ще укрепи властта на главния изпълнителен директор Илон Мъск и вярата, че той може да даде началото на ерата на напълно електрическите автомобили. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Противопоставайки се на глобалната пандемия на коронавируса, заплахата от разширена икономическа рецесия и опровергавайки анализаторите на Wall Street, които очакваха загуба, автопроизводителят от Силициевата долина намери начин, подпомогнат от продажбата на регулаторни данъчни кредити, да генерира печалба от 104 милиона долара през второто тримесечие".

Попов коментира, че на коригирана основа, без компенсация на базата на акции, компанията генерира печалба от 2,18 долара на акция.

"Анкетирани от FactSet анализатори средно очакваха коригирана загуба от 2 цента на акция във вчерашния ден - прогноза, която се подобри спрямо очакваната загуба от 14 цента в понеделник и много по-голяма прогнозна загуба през май".

Вижте целия технологичен коментар във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.