Samsung представи нов модел смартфон с огъващ се екран

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 08.11.2018

09:53 | 8 ноември 2018
Обновен: 10:05 | 8 ноември 2018
Хасан Анджум, директор на подразделението за продуктов маркетинг в Samsung. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Хасан Анджум, директор на подразделението за продуктов маркетинг в Samsung. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics разкри своя дългоочакван огъващ се телефон по време на събитие в Сан Франциско, призовавайки разработчиците на Android да започнат да създават приложения за него. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Компанията трябва да постигне успех с това устройство, за да преобърне големия спад на печалбата на своето подразделение за мобилни устройства и да възстанови част от блясъка на марката, който тя загуби заради Apple".

Сгъваемите телефони обещават екрана на малък таблет в устройство, което се побира в джоба, обясни Кирилова.

"Джъстин Денисън, старши вицепрезидент, отговарящ за маркетинга на рекламните продукти, показа прототип с екран със 7,3-инчов диагонал (18,5 сантиметра)".

Когато се сгъне на две, устройството представлява малко по-дебел смaртфон, но Samsung не е дала възможност на медиите и на разработчиците да видят устройството отблизо, коментира тя.

"Дейв Бърк, вицепрезидент по инженерните въпроси за Android, коментира по време на конференцията в Калифорния, че Samsung планира да пусне ново, базирано на Android устройство, в началото на следващата година".

Ръководителят на звеното за потребителско преживяване на Google Глен Мърфи също се качи на сцената и заяви, че Google ще работи с разработчиците, за да пусне повече функции за телефона, допълни технологичният редактор.

Гледайте видео материал с целия технологичен коментар.