Intel ще прави IPO на Mobileye през 2022 г.

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 07.12.2021

12:31 | 7 декември 2021
Обновен: 12:33 | 7 декември 2021
Автор: Александра Попова

Американският технологичен концерн Intel Corp. планира да пусне на борсата акциите на своето подразделение за самоуправляващи се автомобили Mobileye до средата на следващата година, което ще позволи на производителя на чипове да се възползва от инвестициите си в една бързо развиваща се индустрия. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.  

"Intel ще остане мажоритарен собственик след сделката, която включва първично публично предлагане на новоиздадени акции на Mobileye, се казва в изявление на компанията от понеделник. Изпълнителният екип на Mobileye, ръководен от Амнон Шашуа, ще остане в компанията".

"Новината за този ход, съобщена за първи път по-рано в понеделник, доведе до ръст на акциите на Intel с 8,5% до 55,30 долара за брой в края на търговията същия ден. Преди това акциите поскъпнаха едва с 2,3% за тази година, изоставайки от резултатите на конкурентите си от сектора на чиповете и от по-широките индекси", добави още Бойчо Попов.

От думите на госта стана ясно, че компанията планира да даде повече подробности за IPO-то във вторник сутринта (местно време).

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.