Facebook позволи промотирането на криптовалути

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 27.06.2018

09:49 | 27 юни 2018
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американската компания Facebook реши да позволи промотирането на криптовалути и свързано съдържание от предварително одобрени рекламодатели, но ще продължи своята забрана на тези, свързани с бинарни опции и първично предлагане на виртуални валути. Това каза Елена Кирилова, технологичен редактор в Investor.bg,в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"През януари Facebook забрани рекламите, които промотират финансови продукти и услуги, често свързвани с измами или проблемни промоционални практики".

"Ще чуем обратната връзка, ще видим колко добре работи тази политика и ще продължим да проучваме тази технология, така че, ако е необходимо, да можем да я ревизираме във времето", коментира продуктовият мениджър на Facebook Роб Ледърн.

Всъщност забраната за реклами на криптовалути влезе в сила още в края на януари тази година. Тогава стана ясно, че тя ще бъде прилагана и в останалите платформи на компанията – приложението за видео и снимки Instagram, както и Audience Network", добави Кирилова.

В света на технологиите неминуемо се говори все повече за криптовалутите и начина, по който те влияят на света. Наскоро съоснователят на Apple Стив Возняк заяви, че се надява да се изпълни прогнозата на Джак Дорси, изпълнителния директор на Twitter, биткойн да стане единна световна валута.

В света в момента има над 1000 криптовалути, но според Возняк биткойнът е единствената, която остава „чиста“ заради децентрализацията, наблюдавана при нея.

Целия коментар вижте във видеото.