UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Стримийнгът е технологичният отговор на промяната в човешките навици

Александър Бойчев, директор „Иновации“ в Investor Media Group, UpDate, 10.01.2021

20:00 | 10 януари 2021
Обновен: 12:26 | 11 януари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Стримийнгът е технологичният отговор на променените навици на хората. От тук нататък ни предстои все повече стримийнг, особено с оглед навлизането на 5G мрежите, които ще позволят свързаност навсякъде. Това заяви Александър Бойчев, директор „Иновации“ в Investor Media Group, в предаването "UpDate" с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов.

Бойчев сподели, че 2020 г. Investor Media Group е станала третият най-голям продуцент на видео съдържание в България.

„През 2020 г. видяхме, че хората търсят все повече дигитално видео, т.е. съществен източник на информация за тях са дигиталните канали“, каза той.

„Голям губещ от тази трансформация е спортът на живо, чиито права за излъчване са много скъпи и са технически много предизвикателни. През 2021 г. ще има разместване на пазара за спортни права“, прогнозира гостът.  

„Стрийминг трансформацията донесе много щастие за продуцентите на художествени продукции, но и много тъга за продуцентите на спортни събития“.

Бойчев коментира и индустрията на киносалоните, като заяви, че според него бъдещето им „не е светло“.

„Обичам да казвам, че киното ще продължи да съществува, да му мислят операторите на киносалони“.

По думите на Бойчев киносалоните няма да бъдат повече масови и трябва да се трансформират в посока на едно „по-луксозно изживяване“.

Относно появата на нови социални мрежи, които са свързани с гласова комуникация, гостът заяви, че те дават добавена стойност на хората в по-тесен контекст.

„Съществено е, че хората все повече общуват онлайн и това не ги притеснява, защото преди пандемията хората свързваха онлайн общуването със забавлението, а сега разбират, че това може да е целият им живот“.

Целия разговор може да видите във видеото.

Първа част на интервюто с Александър Бойчев, директор „Иновации“ в Investor Media Group може да гледате тук

Всички гости на предаването "UpDate" може да видите тук.