UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Все повече българи предпочитат дигиталния портфейл

Явор Петров, изпълнителен директор на iCard, UpDate, 14.12.2019

20:00 | 14 декември 2019

Компанията ICARD е създадена през 2007 г., като през това време се появи една европейска директива за платежните институции. Бяхме група ентусиасти, като и преди това се бяхме занимавали с платежни продукти. Така направихме няколко много интересни финансови продукта, които се развиха през годините. Това каза Явор Петров, изпълнителен директор на iCard, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

„Успяхме да изградим една революционна платформа за електронни пари. Впоследствие развихме различни брандове и продукти, като се стигна и до дигиталния портфейл iCard", допълни той.

Според госта целта на дигиталния портфейл е услугата да се превърне в удобно средство за потребителя, което да бъде на една ръка разстояние.

Петров обясни, че iCard ползва всички индустриални и модерни стандарти за защита на данните.

„Дигиталният свят е много по-сигурен, отколкото физическия и данните там са на много по-сигурно място“, заяви още той.

„Най-големият и приоритетен пазар за нас е България, искаме като българска компания да предоставим на българите възможността от най-модерните технологии и от всички възможности, които предоставя дигиталния портфейл“.

За него най-голямото предизвикателство е да се обучи потребителят, тъй като дигиталният портфейл представлява възможност за едно ежедневно ползване на продукта.

Явор Петров коментира доколко безконтактното плащане може да набере популярност сред хората над 30-годишна възраст.

„Безконтактните плащания набират голяма скорост, тъй като вече има изградена инфраструктура навсякъде. Безконтактното разплащане е четири пъти по-бързо, в сравнение с това в кеш“


Гледайте целия разговор във видеото.