UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Дигитална платформа може да ръководи всички аспекти на дарителството

Искрен Кулев, съосновател на платформата за благотворителност "KindLink", UpDate, 22.09.2019

20:00 | 22 септември 2019
Искрен Кулев, съосновател на платформата за благотворителност "KindLink". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Искрен Кулев, съосновател на платформата за благотворителност "KindLink". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"KindLink" е дигитална платформа, помагаща за проследяване на дарения, която е разделена на три основни елемента. Първият елемент е благотоворителен софтуер, който помага на неправителствените организации да контролират своите проекти, да събират онлайн разплащания, да набират доброволци и да комуникират със своите донори какво те правят, за да изпълнят своята мисия, и как помагат на своите бенефициенти, разкри Искрен Кулев, съосновател на платформата за благотворителност "KindLink", в ефира на предаването "UpDate".

"Достигнали сме до 1200 благотворителни организации у нас и по света", изтъкна Искрен Кулев.

Гостът обясни, че неговата компания ръководи всеки аспект на корпоративната социална отговорност (КСО) от разплащания и приемане на дарения през доброволческа дейност и т.н.

Искрен Кулев сподели, че предстои да се отвори базар за благотворителни организации и система за измерване на благотворителността за индивидуалните потребители.

"Компанията е получила около 400 000 паунда инвестиции от собствени средства, приходи и външни вложители", стана ясно още от думите на Кулев.

"Нашите клиенти са големи корпорации. Правим проучване кои големи бизнеси имат активна корпоративна социална отговорност. Другият начин е да използваме нашата мрежа от благотворителни организации и те ни представят на своите корпоративни донори".

Искрен Кулев каза, че най-голямата сума, която е минала през платформата с едно плащане, е на стойност 10 000 британски лири.