UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

LucidLink увелича екипа си и представя нова визия в Лас Вегас

Юлиан Давчев, управляващ директор на LucidLink за EMEA, "UpDate", 14.04.2024 г.

20:02 | 14 април 2024
Автор: Даниел Николов

Пандемията принуди много компании да изпратят работниците по домовете им и рязко се видя, че съществуващите решения за колаборация не могат да решат проблемите. Компаниите в САЩ бързо започнаха да търсят алтернативи и това доведе до доста по-бързо възприемане на продукта на LucidLink. Това разказа Юлиан Давчев, управляващ директор на LucidLink за EMEA, в предаването "UpDate" с водеща Елена Кирилова.

Проблемите обикновено са или бавна скорост, сигурност или висока цена за първоначална инвестиция, разказа Девчев. "Бяхме изумени, че страшно много от нашите клиенти използват конвенционална поща за разпращане на физически дискове, за да си обменят данни."

LucidLink e българо-американска софтуерна компания, която от осем години разработва продукта си за отдалечена облачна колаборация с огромен обем данни. Решението на компанията е B2B, като сред клиентите ѝ са Adobe и Spotify.

"За последните две три години оценката на компанията се е увеличила четворно от където започнахме. Последният рунд на инвестиции беше в рамките на 75 млн. долара, подкрепена от едни от ключовоте фондове в САЩ."

В ситуация сме да изпълним визията си и да развиваме компанията успешно, каза Давчев, въпреки влошения инвестиционен климат. Компанията ще се фокусира върху растежа си, както и разрастването на екипа си, добави той.

AI може да помогне в много аспекти като софтуер разработка, поддръжка на продукта, колаборация с клиентите, коментира Девчев. "Това със сигурност е някакъв възможен път в бъдещето, но имаме да извървим доста дълъг път."

Плановете на компанията за 2024 г. са развитието на продукта и екипа, каза Девчев.

"В момента сме около 150 човека в цял свят - целият инженеринг и разработка се случва в България с около 60-70 човека. Със сигурност, за да продължим тази иновация и визия, един от основните акценти е да разширим екипа."

Другият акцент и излизането на трета генерация на продукта на LucidLink. Ще представим нашите виждания за развитие на продукта и нов бранд на конференцията на National Association of Broadcasters в Лас Вегас този уикенд, каза Девчев.

Целия разговор може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" може да намериет тук.