UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Българска платформа събира загубени домашни любимци със стопаните им

Мартин Смилков, основател на My-PetPal и Евита Смилкова, PR специалист, "UpDate", 25.02.2024 г.

20:01 | 25 февруари 2024
Автор: Милен Симеонов

Българска платформа за изгубени и намерени домашни любимци стартира в края на м. януари. Тя е предназначена както за стопаните на животни, които са изгубили своите домашни любимци, така и за животни в нужда от подслон.

Реших да направя проучване, в което да проверя дали в България има централизирано място, на което да се събират обявите за намерени и изгубени животни, тъй като подобни съобщения се качват предимно във Facebook и Instagram. Нашата платформа е изцяло специализирана за домашни любимци, като в нея има всички градове, области, дори и кварталите на София, Пловдив, Варна и Бургас. Стремим се в бъдеще да се превърнем в мястото, на което хората да публикуват такъв тип обяви, разкрива създателя на My-PetPal Мартин Смилков, в предаването "UpDate" с водеща Елена Кирилова.

Засега платформата разполага с около 15 обяви на животни, като в бъдеще се цели създаването на една силна общност в подкрепа на животните наред с фондация, с която да се събират средства, добавя Евита Смилкова, PR специалист.

"Към този момент планираме да сме с изцяло нестопанска цел. Дори нямаме реклами на самата платформа, тя е изцяло безплатна, създадена с цел да помага на обществото. В момента е изцяло финансирана с лични средства. Идеята на фондацията е част от даренията на хората да подкрепят съществуването и поддържането на платформата, но по-голямата част от тези средства да бъдат насочени към различни каузи, свързани главно с домашни любимци", споделя Мартин Смилков.

Гостите изтъкват, че за момента платформата е достъпна само на българския пазар, но при интерес и усъвършенстване на решението са склонни да се разширят и насочат към чужди пазари.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" може да намерите тук.