Трансформационният коучинг – връщане към автентичните ценности на индивида

Елица Костова, трансформационен коуч, Boom&Bust, 18.06.2017

22:00 | 18 юни 2017
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Коучингът се занимава с това да помага на хората да постигат целите си и да разрешават различни житейски проблеми. Когато разширим обаче това понятие, когато говорим за трансформационен коучинг, тогава вече говорим за това кой е този, който постига целите. Работим за това човек да се свърже с автентичните си ценности и призвание и за това как тези цели да бъдат постигнати.

Това коментира в шоуто за икономика и финанси по Bloomberg TV Bulgaria Boom&Bust с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров трансформационният коуч Елица Костова.

„Нещо много важно както при коучинга, така и при трансформационния коучинг – водещият е участникът. Тоест той съзнателно има избор докъде да се навлезе“, добави тя.

„В корпоративния тренинг работим само за развиване на умения и нагласи и добавяме един елемент – работа върху съзнанието или състоянието на хората, с които работим“, каза още гостът в студиото.

„Има един много прост и ключов фактор, за да може човек да се промени. Толкова прост, че на хората може да им изглежда невероятно. Това е човек да вярва, че знае не знае всичко. Връщане се към думите на Сократ - „Аз знам, че нищо не знам“, подчерта Костова.

Вижте повече: