Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

TUI - България: Най-голям скок има при туристите от Полша

Пламен Кацаров в Клуб Инвестор, 10.09.2016

21:01 | 10 септември 2016
Автор: Кирил Петков
Пламен Кацаров, изп. директор на TUI - България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Пламен Кацаров, изп. директор на TUI - България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Туристите търсят качество, което да отговаря на това, което са заплатили. Търсят емоция, преживяване, търсят позитивен момент. Все повече се търсят четири и пет звездните хотели. Има търсене на висококачествени услуги.Това каза изпълнителният директор на TUI - България Пламен Кацаров в предаването Клуб Инвестор на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

Статистиката на един от най-големите европейски туристически оператори TUI за България е, че с най-голям връх тази година са туристите от Полша, следвани от тези от Великобритания и на трето място – от Германия. 

„Имаме много голям, двуцифрен ръст при всички туроператори, с които работим. Като приемаща агенция на туроператорите от TUI ние работим с около 15 европейски пазара“.

„Ценовият диапазон варира между 400 и 700 евро средна цена за седем дни, но много зависи от дестинацията и кога са записали туристическата услуга“.

Част от туристите, които идват у нас са пренасочени от държави с неблагоприятна геополитическа обстановка и имаме нов тип клиент, който до сега не е избирал България, каза още Кацаров. "Много е важно каква оценка ще дадат те за България".

"Разходите за допълнителни услуги от година на година се свиват".

Има ли разминавания между очаквания и качество на получената туристическа услуга? Какви са най-честите оплаквания?

Чуйте повече!