Nike затваря всичките си магазини в Западна Европа и САЩ

Целта на компанията е да подкрепи борбата за ограничаването на коронавируса

17:15 | 15 март 2020
Снимка: Mark Abramson/Bloomberg
Снимка: Mark Abramson/Bloomberg

Компанията за спортни облекла и обувки Nike обяви, че затваря всичките си магазини в САЩ и Западна Европа в опит да помогне за забавянето на разпространението на коронавируса, съобщава Bloomberg.

Затварянията, които включват също Австралия, Нова Зеландия и Канада, влизат в сила от понеделник най-рано до 27-ми март. Nike ще продължи да изплаща заплати на служителите си през този период, се посочва в официална позиция на компанията.

„Предприемаме допълнителни стъпки и в други управлявани от Nike обекти. Въвежда се възможността за работа от вкъщи, мерки за различно работно време, социална дистанция, допълнителна безопасност и стъпки в подкрепа на всички колеги“, се отбелязва в съобщението на компанията.

Nike е една от първите големи компании, които излязоха с позиция относно ограничаването на разпространението на коронавируса. На 5-ти февруари компанията обяви, че затваря половината си магазини в Китай, а че други ще бъдат с ограничено работно време. От американската фирма уточняват, че към момента магазините ѝ в Южна Корея, Япония и голяма част от Китай са отворени.