Mercedes възражда легендата Silver Arrow, но електрическа

Новият Rekordwagen е с електрически мотор и 745 конски сили

12:20 | 26 август 2018
Автор: Катерина Хапсали
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Легендарната "Сребърна стрела" на Mercedes се възражда - само че на електричество. Германците представиха вчера в Пебъл Бийч концептуалния модел EQ Silver Arrow, вдъхновен пряко от предшественика си от 1937 година, пише Automedia.bg

Тогавашният прословут W 125 Rekordwagen, каран от Рудолф Карачола, постави рекорд за скорост на нормален път от 432.7 км/ч - постижение, което бе подобрено едва през 2017 от Koenigsegg. 

Далечният му наследник, показан в Пебъл Бийч, е изцяло електрически и загатва, че в бъдеще компанията смята да се занимава сериозно с високоскоростни модели на ток. Като дизайн той силно напомня на оригиналния Rekordwagen с балонестия си кокпит, огромния капак и вертикалната задна перка. 

Но има и елементи от XXI век, като светодиодната лента на предните светлини или сплитера от въглеродни влакна. Отстрани, където при оригиналната кола бяха ауспусите, сега се мъдри емблемата на EQ - новата електрическа гама на Mercedes. Отзад има два подвижни спойлера, които могат да функционират и като въздушна спирачка. Джантите са 24-цолови отпред и 26-цолови отзад. 

Повече за EQ Silver Arrow прочетете на Automedia.bg