В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Пазарите са в крехко равновесие, на фокус ще са заседанията на Фед и АЦБ

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg,В развитие, 14.09.2020

13:01 | 14 септември 2020
Обновен: 16:35 | 14 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Пазарите са в крехко равновесие, а повечето борси финишираха на нула в петък. Класическите акции надминаха технологичните. Случващото се на Wall Street ще продължава да е ключово за пазарите. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

От съществено значение за пазарите тази седмицата ще бъдат заседанията на Федералния резерв на САЩ (Фед) и Английската централна банка (АЦБ), стана ясно от обзора на главния редактор на Investor.bg.

Сред една от най-важните теми от изминалата седмица Бойчо Попов отличи решението на ЕЦБ да започне започне да упражнява пряк надзор над пет банки в България и осем в Хърватия. "Това са Уникредит Булбанк, Банка ДСК, ОББ, Пощенска банка и Райфайзенбанк. Ходът е резултат от установеното тясно сътрудничество с Българската народна банка (БНБ) и Хърватската национална банка", поясни той.

Сред водещите теми у нас Попов определи новината за предоставения от Българския енергиен холдинг заем от 55 млн. лв. на "Мини Марица-изток".

Вижте кои са другите теми на фокус от изминалата седмица в Investor.bg.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.