В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Сирма: В пандемията никой не иска да започва нищо, но ние пуснахме електронен медицински картон

Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг", В развитие, 10.04.2020

15:11 | 10 април 2020
Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Приложението на "Сирма Груп Холдинг" - Medrec:M, представлява личен медицински картон на бъдещето. То продължава серията от продукти, насочени към осигуряване на по-добро здравеопазване и пълноценен дълъг живот.

Medrec:M дава възможност на потребителя да записва свои витални параметри като температура, пулс, кръвно налягане, ниво на кислород в кръвта и т.н. и да ги споделя с лекар, за да получи онлайн консултация. Друга важна функционалност е възможността да се съхраняват документи, касаещи личното здраве, заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг", в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Събирането на данни, обработването им и анализите способстват винаги за по-добра реакция. IT компаниите са ключови в този процес".

По отношение на начина на работа той каза, че "Сирма Груп Холдинг" не усещат особени затруднения, защото много от клиентите им са извън България и те така или иначе работят дистанционно.

"Някои от клиентите в САЩ са намалили обемите на работа. В момента никой не иска да започва нищо ново, докато не свърши страхът около пандемията", допълни той.

Според госта в последните години Българската фондова борса (БФБ) не се развива особено добре и има инвеститорски страх. Сега ни е важно да растем, имаме планове да придобиваме други компании, да консолидираме, отбеляза Алексиев относно бъдещата дейност на софтуерната група.

Очаквайте видео материал с целия разговор.