В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Добрите резултати на Уолстрийт подкрепиха и европейските акции

Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие" 02.02.2024 г.

16:00 | 2 февруари 2024
Обновен: 16:03 | 2 февруари 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В петък повечето акции записаха ръст в цената след добрите резултати на технологичните гиганти и докато инвеститорите очакват доклада за заетостта в САЩ, който вероятно покаже по-нататъшно охлаждане на пазара на труда. Уолстрийт е на път да увеличи ръста си от четвъртък, като фючърсите на S&P 500 се повишиха с 0,5%, а технологичният Nasdaq 100 - с 1%. Tова коментира Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Веселина Спасова.

Акциите на Meta Platforms Inc. поскъпнаха със 17% в предборсовата търговия в петък, а на Amazon.com със 7,1%, след като технологичните гиганти надхвърлиха очакванията за тримесечна печалба. Резултатите на двете компании стимулираха останалите от сектора на социалните медии и електронната търговия, като акциите на Snap Inc. поскъпнаха с 5,8%, а на Shopify - с 3%. Apple Inc. поевтиня, след като приходите ѝ показаха слабост в Китай.

Европейският Stoxx 600 също беше подкрепен от добрите финансови резултати, като книжата на Mercedes-Benz Group AG поскъпнаха с 3,3%, а на шведския производител на електроуреди Electrolux AG с 6%.

Инвеститорите ще анализират месечния доклад за заетостта в САЩ, който ще бъде публикуван по-късно, за да потърсят признаци на по-нататъшното охлаждане на пазара на труда, което може да насърчи облекчаването на политиката на Федералния резерв. Очаква се петъчният доклад да покаже, че през януари работодателите са увеличили броя на работниците си с по-бавни темпове. Икономистите на Bloomberg смятат, че равнището на безработица се е повишило до 3,8% от 3,7% през декември.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.