В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Доларът е напът да запише най-голямата си седмична печалба от месеци

Пазарен коментар на Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, 18.08.2022

17:40 | 18 август 2022
Обновен: 17:40 | 18 август 2022
Автор: Зорница Крушарска

Европейските акции са почти без промяна заради слабата лятна търговия докато инвеститорите оценяват прогнозата за политиката на Фед след излизането на протоколите от последното заседание, както и напредъка на китайската икономика. Това каза Анджела Фелисиано, Bloomberg Лондон, в пазарния си обзор за предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

Stoxx 600 добавя 0.3% като водачи са производителите на коли, а рудодобива и банките изостават.

Германският DAX нарасна с над 1%.

Загубите при технологичните индекси в Япония, Китай и Хонконг повлияха на азиатските пазари. Икономистите от Goldman Sachs понижиха прогнозата си за годишния ръст на Китай от 3.3 на 3%. Страната пострада от кризата при имотите, продължаващите Covid ограничения и енергийната криза.

Фючърсите на американските пазари балансираха загубите в една волатилна сесия. Договорите от S&P 500 и Nasdaq 100 се покачват с 0.2%.

Доходността по 2- годишните облигации, които са най-чувствителни към паричното затягане, се колебае, докато инвеститорите откриват елементи на предпазливост в протоколите на Фед.

Доларът поскъпва за втори пореден ден и е на път да запише най-голямата си седмична печалба от 10 юни.

На другите пазари, петролът се колебае между печалби и загуби, а инвеститорите претеглят агресивните сигнали от САЩ и групата на производителите ОПЕК срещу признаците на икономическо забавяне. Тексаският петрол е над 89 долара за барел.

Днес по-късно очакваме данните за първични обезщетения за безработица в САЩ и прогнозата на Фед Филаделфия.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.