Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Предприемач: Пандемията се отрази изключително позитивно на био козметичната индустрия

Силвия Павлова, съосновател и управляващ партньор на компанията за био козметика Wooden Spoon, Бизнес старт, 22.09.2020

11:02 | 22 септември 2020
Обновен: 13:48 | 22 септември 2020
Автор: Димитър Баларев

Трябва да предоставим екосъобразна алтернатива на хората, които четат етикетите на козметичните продукти. Пандемията се отрази изключително позитивно на био козметичната индустрия, тъй като извънредното положение създаде при клиентите усещане за промяна към нещо по-добро. Веднъж усетил ефекта от 'чистата' козметика, много трудно потребителят би се върнал към по-евтините петролно-химични продукти. Това заяви Силвия Павлова, съосновател и управляващ партньор на компанията за биокозметика Wooden Spoon, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"След като голяма част от доставките от азиатския пазар и Китай бяха възпрепяствани, на фона на покачващото се ежедневно потребление на хигиенни продукти, дистрибуторите и магазините започнаха да разчитат на локално произведените и европейски продукти. При всички наши партньори се забелязва пренасочване към европейския пазар. Веднъж като се задвижи производството в Европа, ни се даде възможността да оперираме и в Европа, а български производители на качествени продукти в този бранш има."   

Силвия Павлова заяви, че от компанията й работят непрекъснато по нови проекти извън кожната козметика. "Пастата за зъби например - не съществуват други алтернативи на съставките. Затова е наша цел да се опитваме да предоставим нови и нови екосъобразни алтернативи за хората, които четат и се интересуват от това какво пише на етикетите на продуктите", заяви Силвия Павлова.

По отношение на участието на българската компанията в книгата "Бейби Съсекс", дело на британския кралски кореспондент Робърт Джобсън, описваща семейния живот на Меган Маркъл и принц Хари, гостенката заяви, че доверието на автора е било спечелено чрез иновативност по отношение на продуктите и позицията на жената-предприемач.  

"Когато един предприемач е абсолютно отдаден на това, което прави; когато на преден е поставен продукта и идеята той да има значение за хората, които го ползват; се случват неща, които са почти невъзмножни за една малка компания." 

Целия разговор вижте във видеото
Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук