Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са притесненията на родителите в началото на учебната година?

Цвета Брестничка, Асоциация "Родители", Бизнес старт, 14.09.2020

10:22 | 14 септември 2020
Обновен: 12:52 | 14 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Притесненията на родителите на учениците около първия учебен ден са свързани с неизвестността. Някои тревожни сигнали касаят организацията на учебния процес. В определени училищата са обявили, че децата няма да бъдат пускани в междучасия и няма да излизат на двора. Това заяви Цвета Брестничка, Асоциация "Родители", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Освен това Брестничка посочи, че има и протести срещу носенето на маски.

"Родителите имат своите притесния. Някои се опасяват дали маските няма да бъдат допълнителен фактор за влошаване на здравословното състояние предвид това, че те могат да падат на земята и да бъдат замърсявани. Тревогите са релевантни".

Друга важна темата по думите на госта е формата на присъственост и коя е най-ефективната. Според Брестничка има безпокойство дали дистанционната форма няма да увеличи изоставането.

"Въпросът не е само в оценяването. Направи се малко за учителите да овладеят методите на преподаване в електронна среда. Те са хвърлени в дълбокото и да се справят сами кой както може. Очакват се резултатите от изследването на дистанционното обучение, за да се установи колко ефективно е било то", поясни тя.

По отношение на мерките в подкрепа на семействата Брестничка изтъкна, че не е недалновидно семействата с три деца да получават същия размер подкрепа като този за тези с едно и две деца.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.